Salonu bir saniye için unutun ve misafirlerin ilk ağırlanacağı alana yoğunlaşın: Evinizin girişi ve çevresindeki alanlar... Kapınızın önünde çöp varsa bunları kaldırın, evinizin önündeki paspas kirliyse temizleyin, antreyi çok çabuk biçimde süpürün ve mümkünse güzel bir koku sıkın. Evin girişinden günlük hayatla ilgili tüm eşyaları kaldırın (gazeteler, oyuncaklar, ayakkabılar) ve bunları görünmeyen bir dolabın içine yerleştirin.
Misafirlerinizin karmakarışık gardrobunuzuza göz atmalarını istemiyorsanız, onlar gelmeden önce kalabalık yaratan ve hoş bir görüntü oluşturmayan tüm palto ve ceketleri içeride bir odaya kaldırın. Böylece misafirlerin paltoları için rahatlıkla kendilerine özel bir yer bulabilecek ve onların da evinizin bu bölümünü şık ve temiz biçimde görmelerini sağlayabilirsiniz. Eğer hava yağmurluysa, şemsiye koyulabilecek bir standı göz önünde bir yere koyun.
Misafirlerinizle sıcak ve hoş zaman geçirmek için elinizde uygun bir fırsat var: Bunu iyi değerlendirmek ve iletişimi güçlendirmek için koltukları ve oturulacak alanları birbirine bakacak şekilde yerleştirin. Böylece misafirliğe gelen aileniz ya da arkadaşlarınız TV’ye bakmak yerine birbirleriyle sohbet edebilecektir. Eğer gelen misafirleriniz futbol fanatiği ise yemekten sonra oturma düzenini yine eski haline çevirebilirsiniz.
Banyoyu baştan sona silmenize gerek yok, önemli olan misafirlerin dikkat edebileceği yerlere yoğunlaşmaktır. Lavabo ve çevresinin temiz olduğundan emin olun, klozeti temizleyin, yeni sabun yerleştirin ve misafirler için yeni bir misafir havlusu koyun. Son kez sifonu çekin ve işte banyonuz hazır!
Misafirleriniz gelmeden bir ya da iki saat önce kaloriferleri biraz kısın ve evinizi biraz havalandırın. İçinde olduğunuz zaman evin ne kadar havasız olduğunu farkedemeyebilirsiniz. Oysaki dışarıdan gelen biri bunun kolaylıkla ayrımına varabilir. Böylece misafirler geldiğinde eviniz taze ve temiz hava ile dolmuş olacak ve sıcaktan bunalmak durumunda kalmayacaklardır.