Sofra Düzeni Süslü Masalar ... :)


Yemekteyiz programını eleştirisel gözle izlediğimi düşünüyordum ama izleye izleye bariz asimile oldum :) neden derseniz kaşık sağamıydı bıçağın ağzı solamıydı sofra kıbeleye doğrumuydu derken baktımki bende masayı hazırlarken epeyce mesai harcar olmuşum ... :)
mesai harcıyorsunda ne oluyor? nihayetinde dayınlar gelince salata çatalıyla tramisuya dalmıyormu ama olsun düzen iyidir...
Kendimi eleştirince ben peçeteler nasıl doğru katlanır insanı değilimdir bu kadar bilgiyi nasıl depoladım aslında kendimde hayretler içerisindeyim ama
Geleyim öğrendiklerime ;
Masa örtüsü dertsiz leke tutmaz olanlardan tercih ediyorum ama mutlaka ütülü olsun :)
Masa örtüsünün üzerine ilk olarak düz ve büyük olan tabağı ( suplayı yani hani janjanlı genelde simli bunda yemek yenmez dediğimiz tabak) yerleştirin. Bu tabağın üzerine ana yemek tabağı ve ortasına çorba kasesini yerleştirin.
Her tabağın en üst soluna bir ekmek tabağı yerleştirilir.
Peçeteleri tabağın soluna yerleştirin,masanızın büyüklüğüne göre peçete ve tabaklar arasında yer varsa çatalları peçetenin üzerine yerleştirebilirsiniz yada masanız genişse çatallar masa örtüsüne yerleştirilebilir.
Varsa gümüş takımlar yada çatal bıçak kaşıkları tabağın her iki tarafına yerleştirin.
Çatal bıçak ve kaşıkları soldan sağa yerleştirin.
Salata çatalı, sonra ana yemek çatalı, bıçak, sonra sağ tarafa çorba kaşığı, ekmek tabağının üstünün yatay bir şekilde karşısına yada üzerine tereyağı bıçağını yerleştirin. Tabağın yukarısına bir tatlı kaşığı ( çatalla yenilebilecek bir tatlı ise yanına tatlı çatalı) yerleştirin.
Bardaklar kaşık ve bıçağı yerleştirin.
Su bardağını tabağın sağ üst köşesine, bıçağın hizasında yerleştirin. Su bardağının sağına ve kaşığa doğru şarap bardağını yerleştirin. (İçkisiz davetlerde şarap bardağı yerine meşrubat için bir bardak daha yerleştirin)
Tuzluk biberlik ve çiçekleri yerleştirin.
Masanın ortasına yakın, misafirlerin uzanabileceği şekilde tuzluk biberlikleri koyun, ve dekorasyon için sofranıza zarif bir çiçek ekleyin.
çok şık olmuş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder